Sponsorproject Het Vergeten Kind

Dit jaar heeft Kiwanis Club de Rooyse Ladies de Stichting Het Vergeten Kind als sponsorproject gekozen. Onderstaand tref je informatie aan over onze samenwerking met Zoete Post en hoe jij Het Vergeten Kind kunt steunen. 

vergetenkind2

Zoete Post

Om Het Vergeten Kind te ondersteunen hebben wij samen met Zoete Post een leuke actie opgezet. Je kunt namelijk een speciaal doosje zoete post bestellen waarbij een deel van de opbrengst naar Het Vergeten Kind gaat. Wij zijn super enthousiast over deze samenwerking en hopen dat er maar veel pakketjes gekocht en vestuurd mogen gaan worden.

Op de website van Zoete Post kun je terecht voor het bestellen. 

sweets icetea and charity

 

Stichting HET VERGETEN KIND

Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld horen; maar helaas geldt dit niet voor alle kinderen in ons land. Duizenden kinderen in Nederland kunnen niet meer thuis wonen. Ze zijn verwaarloosd of mishandeld. Ze zijn gevlucht voor geweld of uit huis geplaatst, omdat ze niet meer veilig waren. De trauma’s laten helaas diepe sporen na. Het maakt onzeker, bang en boos. Ook zijn er veel kinderen die wél thuis wonen, maar die dagelijks geconfronteerd worden met ernstige problemen. Problemen van hun ouders, waar kinderen niets aan kunnen doen en waar ze ook niets aan kunnen veranderen. Maar waar ze wel de dupe van zijn. Verslavingen, grote schulden, psychische problemen en onvermogen van ouders zetten kinderen volledig klem. Ze raken eenzaam en geïsoleerd.

https://www.hetvergetenkind.nl


Daarom hebben wij gekozen voor Stichting Het Vergeten Kind. Deze stichting zet zich in voor deze kinderen die voor velen onzichtbaar zijn. Ze geven hun een stem en vertellen hun verhaal, zodat ze niet vergeten worden. De stichting doet hun best om de situatie van deze kinderen te verbeteren. Ze doen dit bijv. het organiseren van “heppie” weekendjes weg of vakanties voor kinderen van 6 t/m 18 jaar, maar ook in het helpen in de talentontwikkeling van de kinderen zelf en het verbeteren van leefomgevingen. Daar willen de Rooyse Ladies graag bij helpen!

Voor meer informatie over deze stichting: https://www.hetvergetenkind.nl

 

vergetenkind1   

Heerlijke Picknick in het Park

De eerste editie van Picknick in het Park was een heerlijk succes! De Rooyse Ladies kijken terug op een zeer geslaagde avond.

Lees meer

Balans en balanceren - thema 2023-2024

Balans en balanceren   Wij hebben het afgelopen jaar een heel mooi bedrag mogen geven aan het Odapark in Venray. In dit mooie…

Lees meer

Succesvolle lancering kookboek

Na een jaar hard werken, is op 8 oktober 2022 het kookboek ‘Venrayse Favorieten’ op feestelijke wijze gelanceerd in de schouwburg van Venray. Hartstikke…

Lees meer

Sponsoren