Goede doelen

In de loop der jaren hebben de Rooyse Ladies al meerdere goede doelen in en rondom Venray maar ook landelijk gesteund. Denk daarbij bijv. aan de Stichting Het Vergeten Kind, Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (www.vokk.nl), Stop Tetanus, de lokale carnavalsvereniging voor kinderen De Hazekeutel, het IVN Geijsteren-Venray, kinderhospice De Glind, Kindervakantiewerk Venray, Koninklijke Harmonie Euterpe, speciaalonderwijs Focus Venray en als laatste projecten de Speelgoedbank in Venray en de Sinterklaasbank Noord-Limburg.

Dankzij het organiseren van activiteiten waaraan veel mensen deelgenomen hebben en we sponsoring hebben mogen ontvangen van lokale bedrijven, hebben we veel kinderen in de regio kunnen ondersteunen. En daar doen we het voor! Voor de blijde gezichtjes!

In 2024 zetten we ons opnieuw in voor Kindervakantiewerk Venray

Dit jaar organiseren we een Picknick in het Park, een mooi evenement waarvan de opbrengst ten goede komt aan Kindervakantiewerk Venray. Zij willen graag een laser game set aanschaffen. Met dit spel kunnen zij met grote groepen kinderen gaan laser gamen in het bos en op de zandvlakte van Odapark / Vlakwater. Het spreekt  zowel jongere als oudere kinderen aan: het stimuleert hen om te rennen, uit te kijken en samen te werken. 

In 2022 hebben we ons ingezet voor het speel-kunstwerk in het Odapark in Venray

Met de verkoop van het kookboek ‘Venrayse Favorieten’ hebben wij een mooi bedrag van EUR 15.000,= weten op te halen voor het goede doel. Wij hebben gekozen voor een speel-kunstwerk in het Odapark dat gemaakt gaat worden voor en door kinderen uit de gemeente Venray.

Kunstenaars Krista Smulders (Venray, 1988) en Michiel Ubels (Beuningen, 1989) zijn gevraagd dit kunstwerk voor het Odapark te ontwikkelen. Het wordt een kunstwerk speciaal voor kinderen dat niet alleen is om naar te kijken maar waar ook mee gespeeld kan worden.
Vanaf het voorjaar van 2021 hebben al veel Venrayse kinderen hun input hieraan gegeven door helemaal los te gaan in hun verbeelding met als resultaat een berg aan ideeën! In een serie workshops gaan de kunstenaars Krista en Michiel de komende periode samen met schoolklassen aan de slag om de plannen verder uit te werken tot een ontwerp dat gebouwd kan worden in het Odapark. De planning is om dit speel-kunstwerk in 2024 te realiseren.

Het Vergeten Kind

Samen met Kiwanis Nederland, hebben de Rooyse Ladies zich ook ingezet voor Het Vergeten Kind

Sinterklaasbank Venray

Sinterklaas… een prachtige traditie en voor kinderen een van de mooiste dagen van het jaar. De maan schijnt door de bomen. Vol verwachting kloppen de hartjes. Zal de goede Sint wel komen?

Speelgoedbank Venray

In het bestuursjaar 2015-2016 hebben wij ons ingezet voor de Speelgoedbank Venray. 

Nieuws & Activiteiten

Picknick in het Park

Met veel plezier introduceren wij onze nieuwe actie voor het goede doel: Picknick in het Park! Op vrijdag 28 juni wordt het speelveld naast het…

Lees meer

Balans en balanceren - thema 2023-2024

Balans en balanceren   Wij hebben het afgelopen jaar een heel mooi bedrag mogen geven aan het Odapark in Venray. In dit mooie…

Lees meer

Succesvolle lancering kookboek

Na een jaar hard werken, is op 8 oktober 2022 het kookboek ‘Venrayse Favorieten’ op feestelijke wijze gelanceerd in de schouwburg van Venray. Hartstikke…

Lees meer

Sponsoren