Succesvolle lancering kookboek

2022 Lancering Venrayse Favorieten 01 (53)Na een jaar hard werken, is op 8 oktober 2022 het kookboek ‘Venrayse Favorieten’ op feestelijke wijze gelanceerd in de schouwburg van Venray. Hartstikke trots zijn we met zijn allen op het resultaat. Een prachtig kookboek met bijzondere verhalen en gerechten van mensen die allemaal een binding met Venray hebben. Met de verkoop van dit boek willen wij een mooi bedrag ophalen voor het goede doel. Wij hebben gekozen voor een speel-kunstwerk in het Odapark dat gemaakt gaat worden voor en door kinderen uit de gemeente Venray.

Afgelopen zaterdag 8 oktober 2002 was het dan zo ver! Na turbulente maanden: van foto's maken van de gerechten en de deelnemers door fotograaf Ilse Leijtens (Jepp Fotografie), tot het redigeren van alle recepten en verhalen en uiteindelijk de opmaak, werd het kookboek Venrayse Favorieten gepresenteerd. Presentator Tom Vaessen, onder begeleiding van Kiwanis-lid Delene van Helmond, verzorgde de rode draad van het feestelijke programma. Boekpartner Guido van Dijck van de gelijknamige PLUS Guido van Dijck assisteerde bij de loterij waarbij de bezoekers mooie prijzen konden winnen. Joep Vossebeld van het Odapark vertelde waar de opbrengst van het kookboek aan besteed gaat worden. Kunstenaars Krista Smulders en Michiel Ubels zullen in het voorjaar van 2023 een speel-kunstwerk in het Odapark realiseren waar kinderen op kunnen spelen en ravotten. Een leuke manier voor kinderen om met kunst in aanraking te komen.

De ontvangst van de gasten werd op vrolijke wijze opgeluisterd met liedjes van de welbekende Venrayse Sjanellekes. En het feestelijke programma in de schouwburg werd muzikaal omlijst door de Venrayse band Roots in Rooj. Uiteraard werden er ook hapjes geserveerd - het gaat tenslotte om een kookboek - en deze werden verzorgd door de Rooyse Ladies zelf.

 

Favorieten
Als extra verrassing voor de amateurkoks werden de favorieten van de Venrayse chef-koks bekend gemaakt. Enkele topkoks waren aanwezig om deze vijf deelnemers extra in het zonnetje te zetten.

Eind 2021 werd gestart met het idee om een nieuwe kookboek te maken dat Kiwanisclub de Rooyse Ladies samen met verschillende mensen die een binding met Venray hebben en met PLUS Guido van Dijck zou gaan realiseren. 

“Ieders favorieten – in de keuken met de Rooyse Ladies” werd vele jaren geleden door onze club met veel plezier gemaakt en met succes ontvangen. In navolging van ons eerste kookboek hebben wij de handen ineengeslagen met PLUS Guido van Dijck om nogmaals een mooi kookboek samen te stellen. Deze keer stonden echter niet onze favorieten centraal maar hebben we alle Venraynaren uitgenodigd om een inkijkje te geven in hun keukens en hun favoriete recept met ons te delen. In het kookboek ‘Venrayse Favorieten’ zijn 60 bijzondere recepten uit de Venrayse keukens opgenomen, allen geselecteerd door een vakjury van een aantal Venrayse koks.

De opbrengst van het kookboek ‘Venrayse Favorieten’ is gegaan naar Odapark Venray en zal besteed worden aan het realiseren van een speel-kunstwerk voor en door kinderen van de gemeente Venray.  

Wil je zien hoe het kookboek Venrayse Favorieten tot stand is gekomen? Bekijk dan HIER het filmpje "The making of...".
 

 

Picknick in het Park

Met veel plezier introduceren wij onze nieuwe actie voor het goede doel: Picknick in het Park! Op vrijdag 28 juni wordt het speelveld naast het…

Lees meer

Balans en balanceren - thema 2023-2024

Balans en balanceren   Wij hebben het afgelopen jaar een heel mooi bedrag mogen geven aan het Odapark in Venray. In dit mooie…

Lees meer

Succesvolle lancering kookboek

Na een jaar hard werken, is op 8 oktober 2022 het kookboek ‘Venrayse Favorieten’ op feestelijke wijze gelanceerd in de schouwburg van Venray. Hartstikke…

Lees meer

Sponsoren