Op zoek naar de krenten in de pap

Op zoek naar de krenten in de pap…

Krenten, ze zijn groot of klein. Ze zijn voor mij een mooie metafoor. als het gaat om de dingen die je leven, je week, je dag aangenaam en bijzonder maken.
De kunst is om de krenten te zien.

De grote krenten staan voor mij voor de hoogtepunten in het leven. Voor mij zijn dat vooral de dingen die ik onderneem met mijn gezin, familie, vriendinnen en Rooyse Ladies.

Herinneringen maken, samen, dat is voor mij de ultieme grote krent!

Ook in je werk hoop ik dat iedereen zo nu en dan een krent te pakken heeft. Dat kan iemand zijn die je inspireert op je werk, een mooi project dat mede door jou tot stand is gekomen of die keer dat je je grenzen hebt verlegd.

Een krent kan ook heel klein en dichtbij zijn, je maakt mij heel blij met een flinke herfstwandeling in het bos met vriendinnen en dan afsluiten met een kop warme chocomelk, een kop snert (zoals ze bij ons in Brabant zeggen) of een glas wijn bij de open haard.

Voor sommigen is het heel duidelijk wat de krenten zijn en voor sommigen is het nog niet zo makkelijk om ze te zien. Ik vind het mooi om bij ieders krenten stil te staan en elkaar te inspireren, nog beter te leren kennen en van elkaars krenten mee te genieten en te leren.

Ik nodig alle dames van de Rooyse Ladies uit na te denken over de krenten en als je wilt, vind ik het ontzettend fijn als je die deelt met de club. Ik kijk er naar uit.

Ik wens iedereen veel krenten toe!

Sabine Slagter
Voorzitter Kiwanis Club Rooyse Ladies