Det Verhoeven Gouverneur van Kiwanis Nederland

Tijdens het landelijk congres van Kiwanis Nederland is op 16 september jl. Det Verhoeven uit Venray benoemd tot Gouverneur van Kiwanis Nederland. Dit betekent dat zij de hoogste functie van Kiwanis Nederland gedurende een jaar vervult. Kernwoorden voor haar gouverneurschap zijn: verbinding, versterken en verantwoordelijkheid.

Det heeft een groot Kiwanis hart en heeft 14 jaar geleden Kiwanis Club de Rooyse Ladies samen met enkele dames opgericht. De club telt vandaag de dag 24 enthousiaste dames. Ze is president geweest van deze club en zeer actief betrokken in allerlei commissies. Recentelijk is zij twee jaar Luitenant Gouverneur geweest van de Kiwanis Divisie 7 Zuid Oost. Het afgelopen jaar is ze als Gouverneur elect actief lid geweest van het dagelijks bestuur van Kiwanis Nederland. De club uit Venray is een van de weinige Kiwanis damesclubs in Nederland en Det is de eerste vrouwelijke Gouverneur van Nederland.

In september 2018 zal het landelijk Kiwanis congres* worden georganiseerd door de Rooyse Ladies in onze prachtige vernieuwde Schouwburg van Venray, waarbij zij het stokje zal overdragen aan haar opvolg(st)er.

Kiwanis Nederland

Momenteel telt Kiwanis Nederland ruim 2.000 leden in 110 clubs, verdeeld over 13 regio’s. Onder het motto: “Serving the Children of the World” streven de Kiwanisclubs naar de uitvoering van effectieve humanitaire acties met zowel sociale als culturele doelen. Hierbij hebben bij Kiwanis van oudsher doelen voor kinderen de voorkeur.

*Het congres is uitsluitend toegankelijk voor Kiwanis leden.