Vol trots samen vooruit! – thema 2019-2020

Na ruim 12 jaar heeft ze het stokje als President weer overgenomen, Delene van Helmond – van den Munckhof. Samen met President Past Petra Cavis, President Elect Martine Josten, Secretaris Leontien Hartman en Penningmeester Bianca Beckers, vormt zij het bestuur voor het jaar 2019-2020. Een jaar volop nieuwe uitdagingen waarin we tevens het voorzitterschap dragen van de Gezamenlijke Serviceclubs in Venray. Het jaar waarin we volop 75 jaar bevrijding vieren. Maar ook een jaar waar we weer even aandacht aan onze eigen club mogen geven.

Het thema voor dit bestuursjaar is dan ook… Vol trots samen vooruit!

Want dat is wat we moeten en kunnen! Al meer dan 15 jaar hebben we dat als club ook al bewezen. We mogen met z’n allen super trots zijn op hetgeen we allemaal al gerealiseerd hebben in de afgelopen jaren. En we zijn nog lang niet klaar… samen iets goeds doen voor de kinderen in de wereld en in onze omgeving, daar gaan we voor.

Het thema is gesymboliseerd in een roodborstje.
Buiten het feit dat veel mensen wel iets met een vogeltje hebben, heeft een roodborstje ook een aantal betekenissen, zoals:

  • Dapper steekt het zijn rode borst vooruit en kijkt helder de wereld in.
  • Uit de overlevering wordt gezegd dat het ooit geraakt is in het hart, waardoor bloed zijn borst rood gekleurd heeft. Toch is het er niet minder vrolijk onder en verspreid het liefde en zorgzaamheid in de soms zo kleurloze wereld.
  • Niet voor niets heeft zijn rode borst de vorm van een hart. En dat is wat wij uiteindelijk ook doen samen… met een goed hart samen goede mooie dingen realiseren.

Ieder van ons is zo’n roodborstje… (een Rooyse Lady) we zetten ons in voor de groep en gaan mooie verbindingen aan. Iedereen draagt haar steentje bij vanuit haar eigen hart. Daarnaast zingt ieder vogeltje zijn eigen lied; oftewel elk vogeltje zingt zoals ie gebekt is… met andere woorden iedereen is uniek! Ieder van ons heeft haar eigen lied en “zangkwaliteiten” en door samen deze kwaliteiten te bundelen kunnen we samen opnieuw hele mooie nieuwe dingen realiseren.

De Rooyse Ladies laten vol trots zien waar ze voor staan en zetten zich daar samen graag voor in. Daar gaan we voor. Vol trots samen vooruit!

Op een mooi bestuursjaar!

 

 

 

 

Ontwerp logo: Delene
Idee roodborstje: Keper Ontwerp / het roodborstje in Friesland

Scroll Up