Tweede editie Roefeldag van Rooyse Ladies!

Ruim 400 kinderen gaan op pad.

Kiwanis Club de Rooyse Ladies lanceerde vorig jaar de Roefeldag in Venray. Dit jaar nemen 14 scholen van de basisscholen deel aan deze dag en zal de Roefeldag plaatsvinden op vrijdag 16 juni. Deze dag wordt in samenwerking met Stichting Primair Onderwijs Venray (SPOV) georganiseerd.

Roefeldag Kiwanis Rooyse LadiesNa het grote succes van vorig jaar stond het direct vast dat er ook in 2017 weer een Roefeldag georganiseerd zou gaan worden. De vraag was eerst nog of nu de andere bassisscholen, die in 2016 niet meededen, mochten deelnemen. Maar ook daar waren de Rooyse Ladies het al snel over eens; in 2017 mogen alle basisscholen deelnemen aan de Roefeldag. Hierdoor zullen er dit jaar ruim 400 kinderen deelnemen aan deze dag.

Tijdens de Roefeldag gaan de kinderen snuffelen / ontdekken wat er allemaal voor bedrijven, instellingen en winkels zijn en welke beroepen daar allemaal bij komen kijken. De kinderen van groep 8 bezoeken in kleine groepjes, onder begeleiding van een volwassene, 4 à 5 locaties. Tijdens zo’n bezoek biedt het bedrijf een leerzaam programma en is het de bedoeling dat de kinderen op een leuke manier meemaken wat een bepaald beroep inhoudt.

Gelet op het grote enthousiasme van de deelnemende bedrijven van vorig jaar durven de Rooyse Ladies het dit jaar aan om alle basisscholen deel te laten nemen. Veel bedrijven gaven vorig jaar al aan ook dit jaar de deuren te willen openen en indien nodig meer kinderen te kunnen ontvangen.

De komende weken gaan de Rooyse Ladies actief bedrijven benaderen om mee te werken aan deze dag. Het betreft zowel de bedrijven die vorig jaar al van de partij waren als nieuwe bedrijven. De bezoekjes duren een half uur of een uur. De bedrijven hoeven natuurlijk niet de hele dag groepjes te ontvangen. Dit kan ook slechts één groepje zijn. De grootte van het groepje mag ook door het bedrijf worden aangegeven, 4-8-12-16 kinderen behoort tot de mogelijkheden. Iedere aanmelding is welkom! En wij doen onze uiterste best om alle wensen te vervullen.

Wilt u zich als bedrijf nu al spontaan aanmelden? Mail dit naar roefeldag@kiwanisderooyseladies.nl en dan neemt een van de Rooyse Ladies contact met u op.