Gewoon doen – thema 2018-2019

Als kind zeiden mijn ouders al tegen mij: “doe maar gewóón, dan doe je al gek genoeg”. Niet opvallen, geen afwijkend gedrag ten opzichte van andere mensen, maar gewóón doen net als iedereen. Stel jezelf niet boven een ander en behandel de ander zoals ook jij behandeld wilt worden. Maar ook aanpakken en hard werken, heb ik van huis uit meegekregen.

Blij verrast was ik toen ik werd gevraagd om lid te worden van de Kiwanis Rooyse Ladies. Het kwam op een moment waarop ik net iets afgesloten had en op zoek was naar iets nieuws. Het is bijzonder leuk om nieuwe mensen te ontmoeten, beter te leren kennen en samen te werken voor een goed doel. Voor kinderen: een glimlach van een kind, een mooie dag voor een kind, een beter leven voor een kind.

Kiwanis Club De Rooyse Ladies is een gemêleerde club vrolijke dames die op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen, mensen, vriendschappen, een lach, een traan en zeker ook gezelligheid. Ik ben blij dat ik hier deel van mag uitmaken. 

We zijn een club waarin gelijkwaardigheid, waardering en werken met plezier centraal staat. Een vrijwillige bijdrage leveren voor een goed doel. Het is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Als wij ons conformeren aan een afspraak dan komen we die ook na. We zijn geen vrouwen die thuis op de bank willen blijven zitten, maar de handen uit de mouwen willen steken, geen woorden maar daden, aanpakken. Samen activiteiten organiseren om kinderen te helpen. Met het behalen van één doel: het welzijn van een kind.

Dat ik dit jaar ook nog mag voorgaan bij deze club is een hele eer! Ik vind het erg spannend, dit is wel iets anders dan GEWOON; dit is uit mijn comfort-zone, dit is wél opvallend, maar ik kan daar veel van leren en daardoor groeien. Iets wat ik hoop dat iedereen hier zal doen, iedere dag een beetje beter worden.

Ik ben een persoon die houd van aanpakken. Ik ben ook iemand die altijd lacht. Daarom is mijn thema dit jaar:

GEWOON DOEN! Met een lach, voor een lach!

De glimlach van een kind. Doet je beseffen dat je leeft! Daar doen we het voor.

Hartelijke groeten,

Petra Cavis
Voorzitter Kiwanis Club Rooyse Ladies

Scroll Up