Bloemverkoop voor Het Vergeten Kind

Na het succes van voorgaande jaren, organiseert Kiwanis Club de Rooyse Ladies op Paaszaterdag 11 april a.s. opnieuw een bloemenverkoop in het centrum van Venray. De opbrengst zal dit keer ten goede komen aan Stichting Het Vergeten Kind. Deze mooie actie wordt georganiseerd in samenwerking met September Bloemsierkunst.

Stichting HET VERGETEN KIND

Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse kinderen tot de gelukkigste kinderen ter wereld horen; maar helaas geldt dit niet voor alle kinderen in ons land.

Duizenden kinderen in Nederland kunnen niet meer thuis wonen. Ze zijn verwaarloosd of mishandeld. Ze zijn gevlucht voor geweld of uit huis geplaatst, omdat ze niet meer veilig waren. De trauma’s laten helaas diepe sporen na. Het maakt onzeker, bang en boos. Ook zijn er veel kinderen die wél thuis wonen, maar die dagelijks geconfronteerd worden met ernstige problemen. Problemen van hun ouders, waar kinderen niets aan kunnen doen en waar ze ook niets aan kunnen veranderen. Maar waar ze wel de dupe van zijn. Verslavingen, grote schulden, psychische problemen en onvermogen van ouders zetten kinderen volledig klem. Ze raken eenzaam en geïsoleerd.

Daarom hebben wij gekozen voor Stichting Het Vergeten Kind. Deze stichting zet zich in voor deze kinderen die voor velen onzichtbaar zijn. Ze geven hun een stem en vertellen hun verhaal, zodat ze niet vergeten worden. De stichting doet hun best om de situatie van deze kinderen te verbeteren. Ze doen dit bijv. het organiseren van “heppie” weekendjes weg of vakanties voor kinderen van 6 t/m 18 jaar, maar ook in het helpen in de talentontwikkeling van de kinderen zelf en het verbeteren van leefomgevingen. Daar willen de Rooyse Ladies graag bij helpen!

Germini’s

September Bloemsierkunst is een van de vaste sponsoren van activiteiten van Kiwanis Club de Rooyse Ladies. Door de bloemenverkoop op deze manier te sponseren, ondersteunen zij op bijzondere wijze samen met de Rooyse Ladies het goede doel van 2020, Het Vergeten Kind.

Op paaszaterdag 11 april zullen de Rooyse Ladies met prachtige bosjes Germini’s vanaf 10.00 uur te vinden zijn op het Schouwburgplein, bij Jan Linders en in de winkelstraten in het centrum. Deze mooie bloemen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en dus ook mooi te combineren. De Germini is het kleine zusje van de Gerbera die met hun lange, statige steel fier in iedere vaas staan. De bloemen worden te koop aangeboden voor EUR 5,- per bos. Met elk verkocht bosje wordt Het Vergeten Kind gesteund. Wij hopen ook dit jaar weer alle bosjes te kunnen verkopen! Dus wees er op tijd bij!

Voor meer informatie over deze stichting: https://www.hetvergetenkind.nl